APA DE TRANDAFIRI
Prezentare:
Din cele mai vechi timpuri, trandafirul, o floare subtila, romantica, scumpa, eleganta, de departe de a fi egoista, a oferit virtutile sale la mii de femei din intreaga lume, dezvaluindu-si frumusetea si parfumul inconfundabil. Insa, nu numai frumusetea si parfumul au facut din trandafir o floare atat de apreciata si cautata, ci si proprietatile sale terapeutice si nutritive, astfel incat grecii antici , romanii si persanii au plasat gradinile de trandafiri pe acelasi loc cu lanurile de cereale si livezile de fructe.
- fermizant si tonifiant
- astringent pentru tenul mixt sau gras
- antirid, antiage
- regenerant pentru orice tip de ten
- calmant pentru pielea sensibila sau iritata
- revitalizant pentru tenul obosit, lipsit de vitalitate
- parfumant delicat
Recomandari pentru folosirea apei de trandafiri:
- potrivita pentru orice tip de piele
- ten matur
- cuperoza
- riduri – preventiv şi curativ
- contur de ochi
- lotiuni si creme nobile de ten
- masti de infrumuserare
Utilizarea apei de trandafiri in cosmetica:
- se poate aplica direct pe piele, nediluata
- poate fi incorporata in compozitii cosmetice, inlocuind apa sau in combinatie cu alte ape florale la faza apoasa
- pulverizata pe ten, gat, decolteu
- ca ingredient pentru prepararea cremelor si mastilor potrivite pentru orice tip de ten
- ca ingredient in prepararea cremelor pentru contur de ochi
- inclusa in lotiuni si creme antirid preventiv sau curativ
- ca ingredient pentru compozitii dedicate tenului matur, imbatranit, devitalizat
- sub forma de demachiant bifazic cu un ulei vegetal
- ca si componenta parfumanta in creme şi loţiuni
Sinergii (combinari) ale apei de trandafir cu diverse componente:
- combinata cu argila rosie si uleiul de rodie pentru o masca revitalizanta, radianta
- combinata cu apa de neroli si extract de ceai verde ca tonic universal
- combinata cu ulei de migdale pentru demachiere
- combinata cu gel de aloe vera si extract de ceai verde pentru un gel contur de ochi
- combinata cu uleiul de rosa mosqueta si ulei esential de lemn de trandafir pentru o crema de intinerire
- combinata cu ulei de argan, laptisor de matca si ulei esential de geraniu petru o crema antiage
- cu acid hialuronic, cafeina si ulei de smochin pentru formularea unei creme fermizante ce redefineste conturul feţei
Precautii:
- Apa de trandafiri este non-iritanta, non-sensibilizanta si, ca atare, poate fi folosita fara restrictii, insa excusiv pentru uz extern!
PREPARARE APA DE TRANDAFIRI
Ingrediente:
- petale de trandafir de dulceata
- apa demineralizata sau distilata
- cuburi de gheata
Mod de preparare:
- In centrul unei oale mari, dotata cu un capac care o acopera ermetic, se aseaza o caramida groasa termorezistenta.
- deasupra caramizii se pune un vas de sticla sau ceramina termorezistenta.
- Se pun petalele de trandafir in jurul caramizii, indeajuns de multe incat sa ajunga la partea superioara a caramizii. dar sa nu o depaseasca.
- Se toarna apa, astfel incat sa acopere petalele de trandafir.
- Se pune oala la foc mare, iar cand incepe sa clocoteasca, se micsoreaza flacara la minim.
- Se acoprera oala cu un capac, pus cu partea concava in interiorul oalei, iar deasupra capacului se pune gheata, care se va inlocui in timp ce se topeste. In timp ca apa fierbe, aburii se vor ridica pe capacul racit de gheata de deasupra, se vor condensa transformandu-se in picaturi, care vor aduna si vor cadea in vasul asezat pe caramida din interiorul oalei.
- Se va fierbe atat timp cat apa distilata miroase puternic a trandafiri. In momentul in care isi perde din intensitatea mirosului se va opri fierberea, iar apa obtinuta sa va raci, apou se va pastra la frigider intr-o sticluta ermetic inchisa.
Hmm nu stiam ca si trandafirul poate avea aceasta intrebuintare, industria cosmeticii este super complexa.
LikeLike
looks very nice
LikeLike