PETALE DE TRANDAFIR GLASATE CU PRAF DE STELE
Ingrediente petale de trandafir glasate:
- petale de trandafir
- 1 albus de ou
- 1/2 lingurita apa
- zahar tos cu granulatie foarte fina
- praf de stele
Preparare:
- Se desprind petalele de trandafir, alegandu-le cu grija pe cele intacte, fara rupturi.
- Se amesteca zaharul cu praful de stele
- Se bate albusul usor, cu o furculita, fara a face spuma si se amesteca cu jumatate de lingurita de apa
- Tinandu-le de codite, se ung cu ajutorul unei pensule de bucatarie petalele de trandafir cu albusul de ou pe ambele parti, apoi se presara deasupra amestec de zahar si praf de stele.
- Se aseaza cu grija petalele pe un gratar pana se usuca.
- Se folosesc ca decor pentru torturi, budinci, inghetate, carora le vor da un plus de eleganta si stralucire.
PRAF DE STELE
Ingrediente:
- 1 albus de ou
- 1/2 lingurita gelatina praf
- 3 lingurite apa rece
- 1 picatura colorant alimentar
Mod de preparare:
- Se bate albusul de ou usor, cu furculita, fara sa faca spuma.
- Se pune gelatina la inmuiat in apa rece si se lasa 30 de minute. Dupa hidratare se topeste pe foc sau la microunde si se lasa sa se raceasca.
- Se incorporeaza gelatina rece in oul batut si se adauga colorantul, in functie de intensitatea culorii dorite.
- Se intinde amestecul de ou si gelatina pe un platou intins in strat cat mai subtire, cu ajutorul unei pensule de bucatarie si se lasa sa se usuce, aproximativ 12 ore. Ideal ar fi sa se usuce in apropierrea unei surse de caldura (nu la cuptor! – isi va pierde luciul).
- Dupa ce s-a uscat se racaie si a devenit o suprafata casanta si lucioasa, se racaie cu un cutit ascutit si se sfarama marunt.
Sursa foto: http://kahvevekeyif.blogspot.ro
O nota de eleganta si glamour
LikeLike