TARTA DE CARTOFI CU OUA OCHIURI
Ingrediente / 2 portii:
- 300 grame cartofi
- 1 ceapa medie
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 4 oua
- ardei iute tocat marunt sau fulgi de ardei iute dupa gust
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
- sare dupa gust
Preparare:
- Se rad cartofii pe razatoarea mare, se presara sare, se storc foarte bine si se pun la scurs pe o hartie absorbanta.
- Se toaca ceapa marunt si se staorce de zeama.
- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, teflonata si se caleste ceapa la foc mediu pana devine aurie (timp de aproximativ 5 minute).
- Se adauga cartofii rasi si se prajesc inca 15 minute la acelasi foc mediu pana se inmoaie si devin aurii.
- Se fac 4 adancituri in compozitia din tigatie si se sparg ouale in acele adancituri.
- Se presara deasupra ardeiul iute tocat.
- Se pune un capac si se tin pe foc inca 5 minute – pana cand se coc ouale
- Se presara patrunjel tocat deasupra, se portioneaza in doua farfurii si se servesc calde.