TAGLIATELLE CU CERNEALA DE SEPIA SI CREVETI
Ingrediente / 2 persoane:
- 200g tagliatelle cu cerneala de sepia
- 150 grame creveti curatati
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
- patrunjel verde tocat
- sare de mare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
- Intr-o oala suficient de mare se pun 2 l de apa la fiert cu o lingurita de sare. Cand apa da in clocot se adauga tagliatellele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline, iar cand acesta s-a incins se adauga usturoiul taiat feliute subtiri, apoi crevetii pentru aproximativ 2 minute (pana cand isi schimba culoarea). Se pune zeama de lamaie si se ia tigaia de pe foc.
- Se trec pastele rapid prin jet de apa rece, fara a le raci complet, se scurg bine, apoi se pun in tigaia cu creveti. Se condimenteaza cu sare de mare si piper negru macinat, se presara patrunjel verde tocat si se amesteca bine toate ingredientele.
- Se portioneaza pe farfurii si se servesc calde.