RULADA DE DOVLEAC
UMPLUTA CU CREMA DE BRANZA DULCE
Ingrediente blat de dovleac:
- 3 oua
- 1 cana de zahar
- 3/4 cana faina
- 2/3 cana piure de dovleac
- 1/2 cana nuci tocate
- 1 pachet praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
Ingrediente piure de dovleac:
- 1 cana dovleac ras
- 2 linguri zahar
Ingrediente crema de branza dulce:
- 250 g branza cremoasa (mascarpone)
- 100 g zahar pudra
- 1 lingura de unt topit
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
- Dovleacul ras se pune intr-o cratita cu 2 linguri de zahar si se fierbe amestecand permanent pana se inmoaie. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Se incinge cuptorul la 180 grade C si se tapeteaza o tava pentru copt cu hartie pergament.
- Intr-un bol incapator se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana ce zaharul se topeste si se obtine o crema spumoasa, deschisa la culoare.
- Se adauga piureul de dovleac racit, nuca macinata si se amesteca bine pana la omogenizare.
- Separat se bat albusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana la obtinerea unei spume dense, lucioase.
- Se incorporeaza cele coua compozitii, amestecand incet, de jos in sus pentru a nu se lasa albusurile, apoi se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca in aceeasi maniera.
- Se toarna compozitia in tava si se coace circa 15-20 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
- Se scoate blatul din cuptor, se aseaza pe un prosop de bucatarie umed peste care se pune un celofan sau hartie pergament si se ruleaza foarte strans, impachetand marginile. Se lasa rulat 15-20 de minute.
- Intre timp se mixeaza intr-un bol branza cu zaharul pudra, zaharul vanilar si 1 lingura de unt topit pana se topeste zaharul si devine o crema consistenta, omogena.
- Se intinde crema de branza peste blat, lasand 2 cm la margine, se ruleaza cu ajutorul unei folii alimentare si se baga la frigider pana in momentul servirii. Se pudreaza cu zahar pudra, apoi se taie felii.
Vai, ce de bine arata…Trebuie sa incerc reteta ta neaparat!
LikeLike