5 comments on “Socata si beneficiile acesteia

 1. Cantitatea de zahar din socata nu ajuta deloc la slabit, din contra. Asadar nu inlocuiti apa cu socata, trebuie bauta cu masura. Eu am inlocuit zaharul cu miere, dar diferenta calorica nu e foarte mare, si mierea are continut caloric ridicat. Probabil ceaiul de soc sau socata neindulcita au efecte benefice.

  Like

 2. In Romania obisnuiam sa culeg flori de soc ptr a face socata, dar si ptr a face ceai, ptr una din functiile socului este si cea de diuretic. Aici in Scotia oamenii nu culeg florile de soc si multi dintre ei lasa de izbeliste cantitati enorme de plante, neexplorand acest material viu care aduce enorm de multe beneficii organismului. Deci, pe cat se poate trebuie sa profitam de soc.

  Liked by 1 person

  • A fost o mare perioada, dupa revolutie, cand si noi romanii nu mai puneam pret pe nimic natural, fascinati fiind de mirajul produselor frumos ambalate din supermarketuri. Ma uitam in jurul meu si parca femeilor le era rusine sa spuna ca gatesc acasa … se vehicula ideea ca femeile din vest nu gatesc, ca-si cumpara mancare gatita de la supermarket si parca romancele doreau cu disperare sa le concureze. Acum, a mai trecut nebunia cumpararii mancarurilor la casoleta din magazin si constat cu bucurie ca tot mai multe femei au inceput sa se intoarca la origini, la hrana cat de cat sanatoasa preparata acasa, din ingrediente cat mai naturale.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s