OREZ PICANT GARNISIT CU ROSII COAPTE
Ingrediente:
- 1 cana orez cu bob rotund
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 ardei grasi tocati marunt
- 2 morcovi rasi
- 3-4 rosii feliate
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ardei iute tocat foarte marunt sau 1/2 lingurita fulgi de ardei
- 2-3 catei de usturoi feliati
- sare de mare
- piper negru proaspat macunat
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
- Se caleste ceapa in ulei de masline, se adauga ardeiul gras si morcovii si se gatesc pana capata o culoare rumena. La final se adauga ardeiul iute si usturoiul taiat feliute subtiri.
- Se transfera legmele intr-o cratita, se toarna 3 cani de apa peste legumele calite, sa pune sare dupa gust, iar cand apa clocoteste se adauga orezul bine spalat si scurs. Se lasa sa fiarba 5 minute, se ia de pe foc si se garniseste cu felii de rosii care au fost coapte pe gratar sau intr-o tigaie nonaderenta.
- Se introduce cratita la cuptorul incins si se gateste circa 15 minute sau pana cand preparatul capata o culoare rumena.
- Se opreste cuptorul si se mai lasa cratita inca 10 minute in cuptor, apoi se scoate, presara deasupra piper negru proaspat macinat si patrunjel verde tocat marunt.
Este si bun, daca-ti place orezul picant!
LikeLike
Doamne ce frumos mai arata in imaginea postata !!!!!!!!!
LikeLike
Am înnebunit de poftă!!!! Nu mai pot!
LikeLike