32 comments on “Sfecla rosie – Beneficii, Tratamente naturiste si Contraindicatii

    • In 1961 dr. Ferenczi Sándor – pe parcursul a diferite experimente efectuatepe animale – a descoperit că betaina – substanţa ce dă culoare roşie sfeclei – are efect antitumoral. În cadrul experimentelor efectuate pe oameni – precedate de cele efectuate pe animale – în cazul pacienţilor ce fusseră supuşi chemioterapiei, având o stare deteriorateă a sănătăţii – după doar câteva săptămâni de cură s-a constatat că starea lor generală şi calitatea vieţii lor s-a îmbunătăţit semnificativ. .

      Sfecla rosie – Dozare

      Cel mai bine este dacă vom obţine zeama din sfeclă prin centrifugare. (Bine înţeles, putem folosi şi frunzele sfeclei). Din acest lichid se recomandă consumul a 1 dl de trei ori pe zi – în cazul bolilor tumorale. Pentru prevenirea formării tumorilor se recomandă consumul a 1 dl de trei ori pe săptămână. De fiecare dată o vom dilua cu apă, cu zeamă de morcovi sau de castraveţi.

      Like

  1. si eu consum sfecla rosie . eu fac salata ,pun si morcav si telina si un mar e minunata ,iar sfecla o fierb . nu am incercat sucul de sfecla o sa incerc

    Liked by 1 person

  2. Un lucru ar mai trebui precizat: contine o cantitate foarte mare de oxalati si nu este recomandata persoanelor care au nisip/pietre la rinichi.

    Like

  3. Buna ziua ! Va rog explicati mai pe inteles colorarea urinei . Din cauza ,carei cauze ,se formeaza incapacitatea partiala a organismului de a asimila acesti nutrienti , care este cauza ma intereseaza pt ca eu am consumat acest suc imediat ce l-am facut si trei zile am avut urina rosie ….totusi ce se intampla….. cu multe multumiri !

    Like

  4. Eu nu inteleg un lucru…la beneficii este scris ca ajuta la scaderea nivelului de zahar in sange iar la contraindicatii spune ca este interzis diabeticilor din cauza ca aceasta contine mult zahar.Daca sfecla contine mult zahar cum va ajuta la scaderea nivelului de zahar? Multumesc anticipat pt raspuns.

    Like

  5. Numai si pt regenerarea ficatului, sfecla rosie meritatoate aprecierile. Am citit undeva, ca un ficat sanatos este o garantie pentru o viata fericita. La fel, ca este bogata in vitamina U,antiulceroasa, rezistenta la prelucrarea termica, deci benefica tuturor cu hiperaciditate gastrica, sau ulcerosilor.Felicitari pentru post!
    Onu

    Liked by 1 person

Leave a comment