127 comments on “Riscurile Dietei Dukan

  1. Nu stiu de unde scoti procentele astea “certe”. Ai tu sub supraveghere adeptii dietei Dukan sa stii cati se ingrasa la loc si cati isi fac analize? Eu personal am facut analize inainte de dieta si dupa 2 luni de dieta scara nutritionala si medicul de familie a ramas surprins de diferenta uriasa dintre analize ( in bine ). Nu zic ca poate sunt si persoane catota le face rau dieta dar in mod sigur sunt o minoritate

    Like

    • Nu am “sub spraveghere” adeptii dietei dukan, insa am multe persoane in preajma mea care au urmat acesta dieta si in afara de faptul ca au avut anumite probleme nu s-a intamplat nimic…sunt la fel de grase ca si inainte de dieta. Dieta dukan este o dieta restrictiva din punct de vedere al nutrientilor…ceea ce nu este deloc in regula. Nu poti trai o viata mancand numai proteine, eliminand carbohidratii.Acesta dieta creaza mari carente vitainice.Exista 13 vitamine foarte importante de care corpul are nevoie si al caror aport ar trebui primitdin ratia alimentara zilnica. Gandeste-te si tu, un adept al acestei diete, nu are voie sa consume fructe, nici toate legumele, are interdictie la carbohidrati, in schimb este indopat cu carne si alte proteine. Corpul nu-si poate lua energia din proteine…Nu stiu cum poti spune tu ca, eliminand o mare parte din alimente si consumand hrana bazata pe proteine ai ajuns sa niste rezultate ale analizelor care au uimit medicii. Este imposibil asa ceva.Poti spune asta unui ignorant, unuia care nu are habar de nimic, dar nu veni la mine cu aceste aberatii si cu pretentia sa te si cred. Poti sa scrii aici tot ceea ce vrei, dar nu inseamna ca te voi si crede.Intra pe site-ul dukan si convinge-te. Dupa dieta toti sa-u ingrasat si asta pentru ca acesta dieta nu te invata sa manaci sanatos, sa reduci portiile alimentare.Dar, slava domnului, a trecut isteria dukan. Si asta oare de ce? Pentru ca dieta nu a avut rezultate. Acum e la moda dieta ketogenica, alta dieta criminala. Aia suna si mai apetisant: poti manca grasimi si proteine cate doresti. Vad ca prinde la fostii dukani…insa am certitudinea ca se va lamuri lumea la fel cum s-a intamplat cu dukan. Bine ar fi sa cautati diete sanatoase, diete care sa va invete sa schimbati alimentatia, stilul de viata. Daca vrei sa slabesti si sa ramai sanatos, dukan sau keto nu sunt diete demne de urmat. Insa, am obosit sa ma lupt sa conving ba pe unl, ba pe celalalt. Fiecare este liber sa urmeze ce dieta considera, eu doar mi-am spus punctul de vedere.

      Like

  2. am tinut in 2012 dieta dukan , am slabit 16 kg de la 68 la 52 in 4 luni si m-am mentinut timp de 1 an pana am reusit sa raman insarcinata, doctorii se minunau de rezultatele excelente ale analizelor mele, si sincer nu m-am simtit niciodata mai sanatoasa… am luat 29 de kg in sarcina am mancat mult prost si fara rost vedeam si visam doar mancare… de asta se ingrasa cei ce termina dukan… nu invata nimic… dupa 1 an de la nastere am ramas cu 7 kg in plus adica am 59kg… fara nici un efort… ( nu am mai cumparat ulei de floarea soarelui din 2012 si am ramas la painea integrala) acum tin din nou dieta sa pierd si cele 7 kg.. cantarul arata mai putin si energia creste… dieta dukan e un stil de viata.. inveti sa mananci… fara gogosi in untura si fast food dimineata la pranz si seara, se poate si fara ulei, si fara zahar, si fara faina de grau… trebuie doar sa citesti cartea sa intelegi cu adevarat amprenta doctorului dukan in nutritie. sa fim seriosi este dieta cu cele mai mari si multe rezultate.. astfel de articole blamante se fac doar pentru a mai aduce cativa clienti la nutritionistii ce risca sa ramana someri… si care iti pun in fata o dieta dukan mai permisiva sa nu slabesti prea repede sa mai incaseze si ei ceva de la tine… mama a slabit cu dukan 12kg la 58 de ani cardiaca suspecta diabet – 59 de ani dupa dukan analize foarte bune se mentine, cumnatul meu 40 ani distrofie musculara (incurabila) slabeste cu dukan 9 kg incetineste cu 58% ritmul de moarte a celulerlor musculare ( analize perfecte dupa 2 luni de la terminarea dietei) dupa 2 ani a pus 5 kg inapoi pt ca se mai ridica din scaunul cu rotile doar 1 data de 2 ori pe zi … trageti singuri concluzii

    Like

  3. lorena nu te mai stresa sunt o gramada de nefericiti care nu stiu de capui ior de ce sunt grasi ?pentru ca au papat mult.tin dieta d slabesc si dupa o mica perioada de timp papa iar si se dubleaza!nu exista educatie nutritionala!!!cum poate sa inteleaga un om fara cultura medicala sau nutritionala?

    Liked by 1 person

    • Tu nu prea ai trecut prin scoala la cum te exprimi. Ai auzit de semne de punctuatie? Nu mai comenta in necunostinta de cauza. Prin vomitatura ta , ai jegosul tupeu sa judeci alti oameni. Pune-te in locul lor : crezi ca e usor sa fii supraponderal? sa suferi de obezitate sau de multe alte boli, ca cele cardiace? Un procent mare din persoanele care se confrunta cu kilogramele in plus , au probleme personale, situatii grele,infrunta adevaratele provocari ale vietii (spre deosebire de altii.. nu dau exemple – ba dau- TU ) fie au alte probleme de sanatate, din pacate rezultand kilogramele in plus. ASA CA NU COMENTA FARA CREIER. Bine ca ai tu ” cultura nutritionala ” .

      Like

      • Vai Blake, se vede ca tu ai facut multa scoala! Apara tu obezii, gaseste-le scuze, da-le aripi, da-le motive sa manance in continuare, in timp ce intreaga omenire se chinuie sa faca ceva pentru ei! Obezitatea a atins cote alarmante Blake! E foarte greu sa fii supraponderal, spui tu! Dar mancati mai oameni mai putin! Cine va obliga sa va indopati de cum va treziti de dimineata? Toti cei supraponderali se mint singuri, dau vina pe problemele vietii, nu admit ca au o cu totul alta problema si anume dependenta de mancare. Mai toti sustin ca nu mananca si se ingrasa doar pentru ca respira…insa, dupa ce isi fac o opeatie de micsorare de stomac slabesc atuomat…De ce oare? Pentru ca nu le mai intra aceeasi cantitate de mancere in stomac. Nu exista scuze pentru indoparea necontrolata! Nimeni nu s-a referit aici la persoanele cu adevarate probleme, ci doar la cei care nu au bunul simt ca, cel ptuin in ultimul ceas sa faca ceva pentru aspectul si sanatatea lor. Iar problemele de sanatate tot de la obezitate li se trag. Nimeni nu incearca sa manance mai putin, ci doar cauta diete care le permite sa manace mult, cat mai mult! Iar Dukan este o astfel de dieta…problema este ca dieta Dukan este foarte periculoasa, dar nu intereseaza pe nimeni decat faptul ca permite mancare multa. Asta se numeste inconstienta! Asa cum nimanui nu-i este mila de un drogat sau de un betiv, nici de unul care nu vrea sa renunte la a se indopa cu pateuri unsuroase si shaorma nu merita sa-ti fie mila!

        Like

  4. Pingback: Dieta Grav | top dieta consiglio

  5. Elana, nu arunca nimeni cu pietre in tine…cel putin nu eu.
    Probabil ca am fost cam impulsiva cu cei care nu comenteaza articolul in sine, motiv pentru care nu m-am facut corect inteleasa. Fiecare face ce vrea si isi traieste cum vrea si cum poate viata. Eu nu am dorit sa impun nimanui sa nu urmeze acesta dieta, ci doar am incercat sa expun riscurile la care se supun urmand dieta fara consult medical, explicand principiul de functionare al dietei. Traiesc in acesta societate si vad cum se desfasoara viata in jurul meu…nu-s deloc straina de problema lipsei timpului, insa hai sa nu exageram. Omul se ingrasa datorita mancarii defectuoase … se poate inlocui acei multi covrigi, pateuri, chips-uri etc … cu un sandwich … asta in cazul in care nu este timp pentru a pregati ceva mai sanatos. Ma uit pe strada dimineata si vad zeci de oameni infulecand in disperare covrigi, pateuri si alte tampenii mult mai nesanatoase. Si nu din lipsa timpului … sau din lipsa banilor … banii care ii dau pe 2-3 pateuri ar ajunge pentru o gustare sanatoasa. Iar timpul … ce mare lucru este sa te trezesti cu 15 minute mai devreme sa-ti fierbi un ou, sa-ti spui o bucata de branza pe o felie de paine si sa bei o cana de ceai sau lapte? Si toate astea costa mai putin decat ceea ce mananca ei la coltul strazii. Cum ai spus si tu … conteaza ce pui in farfurie, ce mananci … si eu exact asta incerc sa lamuresc. Si nu trebuie neaparat sa te duci la sala de fitness si sa-ti dai duhul tragand de fiare. Miscare poti face oricum si oriunde. Sa nu ne ascundem dupa scuze neplauzibile.
    Probabil ca faci parte din acea categorie de persoane la care timpul conteaza foarte mult. Insa, cu asa o mare lipsa de timp vad ca ai gasit totusi resurse sa te apuci de un regim, care implica gatit, mancat acasa, iar din cate spui nici nu mananci “in nesimtire”. Se poate gasi timp pentru alimentatie nu? Daca o persoana super ocupata ca tine a gasit timp … de ce sa cautam scuze pentru masa de tineri care ard gazul si freaca menta?
    Tu ai remarcat ca majoritatea celor care recurg la regimul Dukan, o fac fara pic de documentatie? Ai intrat pe site-ul Dukan sa vezi ce discutii sunt acolo? Pe mine m-a ingrozit faptul ca habar nu au de nimic, decat ca acest regim le permite sa manance pe saturate. Asta nu este o rezolvare, pentru ca odata stopat acest regim , acele persoane nu au notiunea “farfuriei mici” si vor manca in continuare la fel de mult. Am in jurul meu destule persoane care au recurs la acest regim, iar acum s-au dublat. Este valabil pentru orice alta dieta, nu numai pentru dukan. Omul trebuie sa invete sa aleaga alimentele sanatoase in detrimentul fainoaselor, grasimilor , mezelurilor … etc si sa micsoreze cantitatea de mancare, iar atata timp cat acest regim permite acel “mancat pe saturate” … banuiesc ca realizezi ca marea majoritate sunt un caz peirdut. Tu te-ai documentat, dar cati au mai facut acest lucru? Cati au idee de pericolele din spatele acestei diete? Probabil ii numeri pe degete …
    In acest articol, n-am facut altceva decat sa dau cateva explicatii referitoare la dieta Dukan, care n-au facut altceva decat sa intrige foarte multe persoane. Dana spre exemplu imi spune ca nimic din ce am scris in articol nu este adevarat. Ce nu este adevarat? Principiul dietei Dukan? Fazele descrise? Probelemele cu care se confrunta cei care urmeaza acest regim? Ma deranjeaza faptul ca pe site-ul Dukan se plang de problemele pe care eu le-am enumerat, iar aici ma acuza pe mine ca as fi scris tampenii. Sau poate unii consideraca nu am explicat coret termenii de “cetoza”, “corpi cetonici”, “cetoacidoza”… Ce deranjeaza de fapt in articolul meu? Ce nu este corect?
    Am scris acest articol in urma unor vizite pe site-ul Dukan. M-au ingrozit comentariile de pe forumul site-ului. Sute de persoane nedocumentate se plang si cer sfaturi una alteia in legatura cu problemele pe care le au in urma dietei si se incurajeaja dandi-si explicatii puerile si fara nici un sens.
    Articolul meu nu are o sursa, nu este un articol copiat de pe un site anume.Cand am scris acest articol, m-am documentat foarte mult din surse de specialitate. Ar fi trebuit sa le enumar pe toate? Articolul meu se afla copiat in totalitate pe inca cateva site-uri. Daca te uiti la data articolului, vei vedea ca al meu este scris inaintea celor care l-au copiat fara a schimba macar un cavant.Daca citesti articolele mele, ai sa vezi ca multe au indicate sursele de inspiratie.

    Like

  6. Efectele negative ale acestei diete se vad pe termen lung, in 20-30 ani iar acesta este raspunsul tuturor persoanelor dornice sa slabesca cat mai repede: “eu nu am avut nimic”. Este o prostie sa iti chinui in asa fel organismul. Poti slabi foarte usor mancand cat mai sanatos, 5-6 mese/zi, 3 principale, 2-3 intermediare, 2-3L de apa/zi, sport si asta e 🙂
    Acum depinde de fiecare cu ce pret doreste sa slabeasca.

    Like

    • Dieta nu e veche de 20-30 de ani ca sa afirmam ca o sa avem probleme atunci. Noi tinem dieta 1 an poate dar ceilalti 19 sau 29 mancam sanatos cum ne spune clar dr. Dukan. Daca stam grase nu apucam sa traim 20 sau 30 de ani unele dintre noi. Toate dietele su t bune sa slabesti, importanta este mentinerea si doar dieta dukan are si faza a IV care este pe toata viata si nu este nicidecum grea sau periculoasa. Cautati-va alta dieta sa criticati, noi su tem mii de fete in tara asta si alte milioane in lume care tinem si suntem fericite .

      Like

      • Ai slabit si te-ai mentinut? In jurul meu nu vad decat persoane care au urmat Dieta Dukan iar acum sunt mai grase ca inainte…Am omis eu oare milioanele alea fericite? Unde sunt oare? Ca eu nu le vad niciunde!

        Like

    • Crina, este ceea ce incerc de multa vreme sa lamuresc, insa este imposibil atat timp cat omul iubeste mai mult mancarea decat propria sanatate. Este pierdere de vreme, eu una…am cam obosit…Se agata de aceste diete pentru ca le permite sa manance mult. Nu vor sa inteleaga sau nu pot sa inteleaga importanta unei alimentatii corecte, sanatoase …
      Dukan asta a devenit un fel de zeu pentru persoanele supraponderale si nu ai cum sa le contrazici … Uite ce scrie si Dana, mai jos : “Cautati-va alta dieta sa criticati, noi su tem mii de fete in tara asta si alte milioane in lume care tinem si suntem fericite “… Incearca tu sau oricine sa le convingi de contrariu … te vor acuza ca vrei sa le furi “fericirea”… In definitiv fiecare face ceea doreste …

      Like

      • Eu una sunt de parere ca o dieta echilibrata este esentiala in ceea ce priveste acel ideal “stil de viata sanatos”. Din punctul meu de vedere acest stil ia in calcul mai multe, cum ar fi: alimentatie, sport, odihna (8 ore) etc. Iar pt acestea trebuie sa ai timp. In ziua de azi vad in jurul meu persoane tinere care muncesc foarte mult, muncim pentru a avea bani, ca sa ne cumparam ce dorim si sa ne platim ratele, si ulterior sa ne platim sanatatea, pentru ca nu avem timp sa ne gandim la ea acum.

        Am observat asta in jurul meu, si repet, este pararea mea personala. De asemenea, mi se pare din mesajele anterioare ca sunteti mult prea defensive si agresive.

        Am tinut si tin Dieta Dukan. Stiu ca nu este una foarte recomandata, dar la mine a dat rezultate. Nu o recomand si altor persoane, decat dupa ce se informeaza suficient si eventual sa ceara si sfatul medicului.

        Am incercat sa tin si alte diete, pe baza de verzituri, disociate si altele care nu au dat rezultate. Asta dupa ce am fost diagnisticata gresit la varsta de 12 ani, si mi-a fost interzis orice tip de efort fizic, faceam sport de performanta pe vremea aceea (nu cred ca are rost sa intru in discutii despre consumul energetic si calorii consumate si arse).

        Stiu ca ORICE DIETA POATE AVEA EFECTE ADVERSE, sunt de parere ca aici trebuie luat in calcul inclusiv Postul si Dietele vegetariene si multe altele. Eu am incercat destule pana acum. Eu am ales Dieta Dukan si posibil ca peste cativa ani sa am probleme. Mi-am asumat acest lucru inca de la perioada de atac a acestei diete. Si m-am informat in acest sens.

        Referitor la ceea ce ati scris mai sus. Te vei ingrasa dupa orice dieta tinuta, daca nu ai grija la ce iti pui in farfurie (daca mananci ca nesimtita/nesimtitul). Ultima faza a Dietei Dukan se numeste stabilizare, si este pentru toata viata cum a spus cineva mai sus, si mie mi se pare a fi echilbrata, pentru ca iti reintroduci alimetele necesare in dieta zilnica.

        Ar fi bine ca persoanele specializate sa discute despre nutritie samd, persoane care studii in domeniu, carti de nutritie si alimentatie sanatoasa putem scrie cu totii, facem un mic research pe internet, acumulam cunostinte si date necesare. Este foarte usor. Toti ne pricepem sa dam sfaturi. Numai timp sa ai.

        Data viitoare poti adauga si sursa de inspiratie a articolului 🙂

        P.S.:Va rog sa nu aruncati cu pietre, mi-am exprimat parerea personala.

        Liked by 1 person

  7. Nimic din ce e scris aici nu este adevarat. Tin Dukan de 1 an si nu am avut niciuna dintre problemele care le enumerati aici. Rusine sa va fie !!!!

    Like

      • Nu, nu e tot ce pot dar nu simt ca meriti mai mult. Am scris o propozitie simpla sa o inteleaga toata lumea, ca scrieti minciuni fara sa intrebati macar persoanele care tin dieta asta ce fac si cum se simt. Dieta nu este exclusiv cu proteine , este f bine echilibrata dar pe voi nu va intereseaza !!! Asta e calitatea jurnalismului la noi. Succes in continuare !!!

        Liked by 1 person

  8. Daca tot aruncam cu noroi in diete…. nici dieta mediteraneana nu e usa de biserica….

    Dieta Mediteraneana, cea mai sanatoasa din cate exista, reputatie pe care si-a castigat-o in ultimii ani, poate fi contraindicata in unele cazuri, efectele sale secundare putand consta chiar in crize cardiace.

    Multa vreme s-a crezut ca o alimentatie bogata in ulei de masline, nuci si peste este benefica sanatatii pentru ca reduce nivelul colesterolului. Desi este adevarat ca reduce colesterolul rau, crescandu-l pe cel bun, se pare ca tocmai aici este problema, relateaza The Telegraph.

    Recentele cercetari realizate in SUA arata ca in unele dintre cazuri tocmai nivelul mare al colesterolului bun si al unei proteine care are ca efect inflamatiile este problema. In cazul unor persoane care au anumite mutatii, colesterolul bun, in loc sa protejeze, ataca organismul, putand aparea crizele cardiace, dupa cum se mentioneaza in “Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology”.

    Concluzia a reiesit dupa ce oamenii de stiinta au observat numarul din ce in ce mai mare de crize cardiace inregistrate in cazul persoanelor care mancau sanatos, urmand o astfel de dieta, si care aveau un nivel al colesterolului bun mare.

    Studiul realizat la Universitatea americana Rochester, pe 767 de pacienti, este primul care sugereaza ca, in unele cazuri, colesterolul bun este, de fapt, nociv. Din lotul de subiecti, nu mai putin de 20%, care aveau un nivel mare al colesterolului bun si al proteinei CRP, prezentau si risc marit de a suferi crize cardiace.

    To read: http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/7769483/Mediterranean-diet-could-raise-risk-of-heart-attacks.html
    Deci, cine afirma ca dieta mediteraneana e perfect sigura si sanatoasa? Ce e mult strica, inclusiv grasimile bune pe care aceasta dieta le promoveaza.

    Like

Leave a comment