SALATA MAROULI – SALATA VERDE GRECEASCA
Cuvantul grecesc “Marouli” inseamna salata verde si reprezinta varietatea de salata verde folosita in Grecia. Este un soi de salata cu frunze lungi si crocante, fara miez, cu gust usor amarui. Se vinde cat este foarte tanara si frageda si, de aceea, se ofera adesea drept inima de salata. Frunzele impachetate in folie trebuie sa fie perfecte, de culoare galbuie sau verde deschis. Frunzele mature sunt verzi si ating o lungime de 30 cm.
Reteta de baza pentru Salata Marouli:
- Se taie salata in fasii inguste, se pune intr-un bol si se adauga sare.
- Se stropeste cu ulei de masline extravirgin si otet.
- Se asezoneaza cu marar verde
Variatii de Salata Marouli:
- Marouli cu ceapa
- Marouli cu rosii
- Marouli cu capere
- Marouli cu rodii
- Marouli cu masline
- Marouli cu castraveti
- Marouli cu 2 sau 3 sau chiar mai multe din ingredientele enumerate.
Putin prea amara pentru gustul meu.
LikeLike
Reblogged this on Cosmisian's Blog.
LikeLike
Ma bucur…
LikeLike