12 comments on “Tiramisu – Reteta clasica

      • A ramas … sigur ca da … Imi place sa fac cate o prajiturica insa nu sunt si mancacioasa … uneori si uit ca trebuie sa mananc …

      • As vrea sa te stiu colaboratoarea multor reviste online. Ce scrii tu e fantastic si ar trebui sa apara acolo unde clickaie mouseul multor gospodine!

      • Sincer nu-s genul de gospodina casnica care sta cu sortul in fata si gateste toata ziua … In nici un caz … Am o cu totul alta meserie, care ma tine foarte ocupata, asa ca am timp prea putin pentru a fi gospodina din povesti. Insa imi place sa gatesc si atunci cand o fac o din placere nu din obligatie. De asemenea, am o obsesie pentru lupta cu kilogramele in plus si pentru alimentatia sanatoasa … Mi-ar place sa am timp pentru a ma ocupa de asa ceva, mi-ar place sa am timp pentru a ajuta oamenii in acest sens, insa, din pacate am un job pe care nu-l pot abandona. Lucrand la calculator, pot sa-mi iau scurte pauze si sa mai dau cu mouseul si prin nebunia de diete si retete …

  1. @ Buna dimineata Lorena !
    Gand la gand cu bucurie !
    Tocmai ma gandeam sa pregatesc pentru
    EMANUEL
    ( http://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/13/)
    de ziua lui de nastere o prajitura TIRAMISU ,
    febletea mea si pofta lui,
    si ma gandeam unde am pus RETETA cand,
    in timp sorbeam incet cafeaua rece si amara,
    am dat la INBOX de anuntul WordPress
    despre aparitia unui nou articol pe blogul tau.
    Ajungand imediat acolo, am gasit RETETA !!!
    E perfecta si in finalul prepararii ei,
    iese un TIRAMISU excelent !!!
    Multumesc pentru reteta !
    Daca nu indraznesc prea mult,
    te invit cu stima si respect sa participi ca invitata de ONOARE
    la marea noastra aniversare si sa degusti
    ( chiar daca numai virtual ),
    o portie de TIRAMISU !!!
    O saptamana perfecta !
    Cu stima,
    Aliosa.

  2. Tiramisu asta mi-aminteste de o iesire,acum muulti ani, intr-un restaurant in Bucuresti, chelnerul imi zicea ce desert bun au ei,eu eram interesata deja,el tot spunea ce delicios e… la un moment dat,a mentionat “cafea”. Si dupa toate “da”-urile mele entuziasmate- si spre entuziasmul lui,( se) aude : Are cafea??? Nu. :D
    Insa ma atrage mereu cu arata.

    • Mie imi place foarte mult aceasta prajitura, insa, din pacate, foarte putini bucatari stiu sa o faca asa cum trebuie facuta. De fiecare data cand merg la restaurant comand Tiramisu in speranta ca voi primi un Tiramisu adevarat … pana acum n-am avut nici o sansa. Vineri a fost ultima mea incercare … am primit ceva dulce, foarte apos, care la prim atingere cu furculita s-a transformat intr-un maldar de … zeama amestecata cu o crema foarte moale si frimituri de piscot. Nu pot sa inteleg cum niste bucatari profesionisti nu stiu sau nu pot fi in stare sa inmoaie corespunzator niste piscotur si sa faca o crema densa care sa nu curga in farfurie.
      Asa ca am venit acasa destul de dezamagita de ceea ce pot face anumiti bucatari profesionisti… Si ca sa-mi treaca dezamagirea, ieri facut un Tiramisu care m-a multumit atat ca aspect cat si ca gust. Reteta am preluat-o de pe un site italian, ca fiind reteta originala de Tiramisu. Respecatand aceasta reteta, rezultatul a fost conform asteptarilor. Este o prajitura foarte simplu de facut, de aceea ma si intriga faptul ca nu o pot servi la restautant.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s