106 comments on “Riscurile Dietei Dukan

 1. Daca tot aruncam cu noroi in diete…. nici dieta mediteraneana nu e usa de biserica….

  Dieta Mediteraneana, cea mai sanatoasa din cate exista, reputatie pe care si-a castigat-o in ultimii ani, poate fi contraindicata in unele cazuri, efectele sale secundare putand consta chiar in crize cardiace.

  Multa vreme s-a crezut ca o alimentatie bogata in ulei de masline, nuci si peste este benefica sanatatii pentru ca reduce nivelul colesterolului. Desi este adevarat ca reduce colesterolul rau, crescandu-l pe cel bun, se pare ca tocmai aici este problema, relateaza The Telegraph.

  Recentele cercetari realizate in SUA arata ca in unele dintre cazuri tocmai nivelul mare al colesterolului bun si al unei proteine care are ca efect inflamatiile este problema. In cazul unor persoane care au anumite mutatii, colesterolul bun, in loc sa protejeze, ataca organismul, putand aparea crizele cardiace, dupa cum se mentioneaza in “Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology”.

  Concluzia a reiesit dupa ce oamenii de stiinta au observat numarul din ce in ce mai mare de crize cardiace inregistrate in cazul persoanelor care mancau sanatos, urmand o astfel de dieta, si care aveau un nivel al colesterolului bun mare.

  Studiul realizat la Universitatea americana Rochester, pe 767 de pacienti, este primul care sugereaza ca, in unele cazuri, colesterolul bun este, de fapt, nociv. Din lotul de subiecti, nu mai putin de 20%, care aveau un nivel mare al colesterolului bun si al proteinei CRP, prezentau si risc marit de a suferi crize cardiace.

  To read: http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/7769483/Mediterranean-diet-could-raise-risk-of-heart-attacks.html
  Deci, cine afirma ca dieta mediteraneana e perfect sigura si sanatoasa? Ce e mult strica, inclusiv grasimile bune pe care aceasta dieta le promoveaza.

  Like

 2. Nimic din ce e scris aici nu este adevarat. Tin Dukan de 1 an si nu am avut niciuna dintre problemele care le enumerati aici. Rusine sa va fie !!!!

  Like

   • Nu, nu e tot ce pot dar nu simt ca meriti mai mult. Am scris o propozitie simpla sa o inteleaga toata lumea, ca scrieti minciuni fara sa intrebati macar persoanele care tin dieta asta ce fac si cum se simt. Dieta nu este exclusiv cu proteine , este f bine echilibrata dar pe voi nu va intereseaza !!! Asta e calitatea jurnalismului la noi. Succes in continuare !!!

    Like

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s